Bilagor

Julmarknad med stor kakbuffé i Föra

Föra Artikeln publicerades
Även i år väntar prova-på-skjutning med pilbåge på övervåningen av Föra bygdegård. På fotot är det Ola Karlsson och Mattias Lundberg från Föra AIK:S bågskyttesektion som visar hur man gör.
Foto:Carin Svensson
Även i år väntar prova-på-skjutning med pilbåge på övervåningen av Föra bygdegård. På fotot är det Ola Karlsson och Mattias Lundberg från Föra AIK:S bågskyttesektion som visar hur man gör.

När det förra året anordnades julmarknad för första gången i Föra så blev det välbesökt. Snart är det dags igen, närmare bestämt 10 december.

På julmarknaden finns förstklassigt hantverk och matprodukter av olika slag. Den 10 december är det dags och under eftermiddagen kommer tomten på besök.

– Jag ser verkligen fram emot det här och det känns spännande att se hur många som kommer i år. Förra året uppskattade vi att det kom omkring 1 000 besökare och det blev verkligen en succé, säger Kina Karlsson som är med och arrangerar marknaden.

Precis som förra året så håller julmarknaden till vid Föragården och till i år hoppas arrangörerna att det kommer många barn.

– Det kommer finnas överraskningar som väntar på barnen. Självklart så hoppas vi på att det blir snö, även om det allra mesta av marknaden äger rum inomhus, säger Kina Karlsson.

Olika aktiviteter väntar såsom ponnyridning och möjlighet att prova på bågskytte. Här finns det mycket att välja bland med juldekorer, smidessaker, keramik, betongkonst, stickat, virkat och försäljning av julgranar.

Marsjö strutsgård finns på plats och bjuder på provsmakning av strutskött. Dessutom väntar försäljning av traditionella julmackor och grillad korv.

– Vi kommer servera kakbuffé och där kommer det hållas låga priser. Tanken är att alla ska få möjlighet att komma hit och fika utan att det ska kosta alltför mycket och vi hoppas att det är många som kommer till julmarknaden även i år, avslutar Kina Karlsson.

Marschaller kommer visa vägen till julmarknaden i Föra.