Åsikter

”Vi känner inte längre igen Socialdemokraterna”

Åsikter ,

Nog för att alla längtar till våren men Socialdemokraterna är över två månader före första maj, när de i Ölandsbladet den 18/2 protesterar mot orättvisor de själva skapat.

Tre lokala socialdemokrater, varav två dessutom engagerade i landstinget, levererar en plakatpolitisk insändare där man vill hålla sommaröppet på Mörbylånga hälsocentral och därtill ondgör sig över nedläggningen av distriktssköterskemottagningen i Degerhamn.

För att friska upp minnet är det alltså Socialdemokraterna själva som styr i landstinget, vilket också medför att ansvaret är helt och hållet deras eget när hälsocentralen i Mörbylånga håller semesterstängt – trots markant ökad sommarbefolkning – samt glesbygdsservicen i form av distriktssköterskemottagningen i Degerhamn avvecklats.

Vi Moderater och Alliansen har tydligt ifrågasatt och kraftigt motsatt oss semesterstängningen av Mörbylånga hälsocentral då vi anser att den bör hållas öppen hela sommaren, för lokalbefolkningen såsom sommargästerna, och vi försökte på olika sätt behålla distriktssköterskemottagningen i Degerhamn men förgäves.

Att Socialdemokraterna nu går ut och öppet kritiserar sig själva i tron att vanligt folk skulle ha glömt att skulden är deras, bevisar att de gamla Socialdemokraterna som tog ansvar och brydde sig om utsatta är borta. De nya hårda Socialdemokraterna bryr sig inte om glesbygden; köerna till landstinget i Kalmar för personer som väntat på operation längre än tre månader har ökat med 354 procent sedan 2014; Socialdemokraterna vill dessutom cyniskt vältra över de mest utsatta i LSS:en på kommunerna och nu senast i veckan kom beskedet att ersättningen till funktionshindrade såsom döva och blinda ska försämras. Vi känner inte längre igen Socialdemokraterna; ska de hävda sig som ”vårdpartiet” krävs en helt annan politik.

Carl Dahlin

Henrik Yngvesson

Moderata kommun- och landstingspolitiker Mörbylånga