Åsikter

”Vi har inte råd”

Pia Schröder Arontorp ,

Nu går väl skam på torra land medan Mörbylångas ekonomi sakta sjunker till botten.

Morgonkaffe är gott och trevligt men när man sätter det i halsen blir upplevelsen mer skräckblandad. Precis detta hände mig när jag slog upp fredagens tidning och läste om Mörbylånga kommuns alla nya chefer och alla deras nya löner.

Mörbylånga Kommuns ekonomi är under all kritik och var den politiska oppositionen finns som ska stävja och ifrågasätta det som alliansen klubbar igenom vet jag inte. För katten oppositionen, vakna och upp till debatt och ifrågasättande. För vi leker väl inte björnen sover?

Jag undrar också hur kommunen så kan höja alla nytillsatta chefslöner, men visst ja, det är ju cheferna själva som skriver ner beloppet på löneutbetalningarna. Så vi ska spara och knussla med våra gamla medan pengaflödet till uppsatta tjänstemän och politiker inte vet någon gräns.

Kommunen ska enligt uppgift ha 53 chefer. Var finns dessa 53 personer, inom vilka områden arbetar de, vad har de för relevant utbildning och hur ser lönesättningen ut här?

Är det inte tid att alla i Mörbylånga Kommun vaknar upp och inser att vi lever skyhögt över våra tillgångar? På ren svenska, "vi har inte råd". Men med ett valår framför näsan så finns det inte en politiker i vår kommun som rakt och ärligt vågar säga, NEJ! Vi är så medvetna om naturkatastrofer och hållbar miljö, är det inte lika viktigt med en hållbar ekonomi i vår lilla unika kommun?