Åsikter

Tillsammans kan vi!

Per Lublin ,

Kära vänner medborgare i hela vårt avlånga Borgholms kommun!

Vi har just gått in i ett år, där vi snart kommer få se politiker på gator och torg – och så småningom på affischer i varje vägkrök – överbjudande varandra i sina budskap och utlovandes oss den bästa tänkbara framtid – bara vi röstar på just dom. Men det är ju bara att se i backspegeln vad som det har blivit av deras löften efter att det senaste valet var över.

I vår kommun fick vi efter valet lyckligtvis ett nytt kommunalråd, som står för mer öppenhet och ett betydligt bättre politiskt klimat än vad som var tidigare. Det är naturligtvis mycket positivt. Men vad vallöften beträffar, så har det inte blivit så mycket att yvas över för dom politiker och partier som haft möjlighet. Fina ord och snack men väldigt lite verkstad. Och fortfarande alldeles för mycket tjafs och hinder, när goda lösningar kommer från annat håll.

Trots denna politiska tröghet, så tror jag på Borgholms kommun och att kommunen kan ha en god framtid. Med mer demokrati och ett reellt medborgarinflytande mellan valen. En framtid som innebär ökad tillflyttning, bättre skatteunderlag, mer möjligheter till god service. Ett framtida Borgholms kommun där HELA kommunen kan leva året om och inte bara centralorten. En framtid där vi kan ta hand om våra äldre på ett bättre sätt och där ALLA föräldrar tror på våra skolor. En framtid som jag skulle önska att vi alla kan arbeta för TILLSAMMANS! Och när jag skriver alla tillsammans så MENAR jag också det! Tillsammans kan vi se till att vår kommun går en ljus framtid till mötes.

Skulle önska att fler vill engagera sig och blir lyssnade på, att vi sätter upp mål tillsammans och sedan ger järnet. Det mesta går om man verkligen vill!

Låt det nya året bli ett riktigt gott nytt år!