Åsikter

Sluta prata, sänk soptaxan!

Ylva Olofsson ,
”Sänk soptaxan”, uppmanar insändarskribenten.
Foto:Arkiv
”Sänk soptaxan”, uppmanar insändarskribenten.

Såg i dagens blad att inför 2018 är "soptaxan oförändrad".

Man blir förbannad! Jag har ett miljötänk på min anläggning ända sedan starten 2009 med full källsortering av avfall. Kör alltså till Kalleguta deponi med bilen fullproppad med jämna mellanrum.

Komposterade själv i behållare tills "gröna påsarna" infördes, sopvikten ökade betydligt såväl som taxan men använde påsarna i den fasta övertygelsen att det som sades bli biogas också blev det.

Hur det sedan blev vet vi ju nu, tack vare ÖB:s goda grävande journalistik! Och alla politiker och tjänstemän var SÅÅÅ ledsna och bedrövade över sakernas tillstånd och bad SÅ mycket om ursäkt.. Ord, ord, bara ord...

Jag tillhörde dem som svor men som ändå troget och träget trots ALLT har fortsatt att använda de gröna påsarna.

Misstag sker och fel blir det ändå ibland, hur väl man än vill...MEN...Då tycker jag att det hade varit VÄLDIGT KLÄDSAMT om dessa politiker/tjänstemän nu tagit möjligheten att göra något riktigt konkret för att visa hur ledsna de är för den uppkomna situationen genom att SÄNKA soptaxan, säg åtminstone för ett eller rentav två år!

Det är så fruktansvärt pinsamt att höra krumbukterna och att allt tydligen bara ska fortsätta som vanligt(?), utan återbetalning, utan någon kompensation överhuvudtaget som det tycks.

Människor blev förda bakom ljuset och det är så ojuste!