Åsikter

Samhällsansvar vid strömavbrott

Anne Wilks ,
”Kan det vara dags att Mörbylånga kommuns krisledningsnämnd agerar och påpekar bristen på samhällsansvar”, skriver Anne Wilks.
Foto:Arkiv
”Kan det vara dags att Mörbylånga kommuns krisledningsnämnd agerar och påpekar bristen på samhällsansvar”, skriver Anne Wilks.

Vilket samhällsansvar har P4 Kalmar?

Är det dags att sätta ner foten nu?

Vid senaste stora stormen med stora strömavbrott tar man fram sin batteriradio för att höra om läget – enda sättet att nå yttervärlden då man är strömlös. Vid stor eller lång strömlöshet laddar masterna ur och servrar funkar inte så man kan inte använda varken mobiltelefon eller iPad.

Via batteriradion får man höra samma ord om strömavbrottet i varje nyhetssändning som avslutas med att man kan följa läget via P4 Kalmars hemsida – som man inte kan se som strömlös.

Nu hände samma sak igen vid helgens strömavbrott.

Kan det vara dags att Mörbylånga kommuns krisledningsnämnd agerar och påpekar bristen på samhällsansvar för P4 Kalmar och kanske även MSB? Och i så fall hur.

Till exempel blir man lite rädd när man är äldre och funktionshindrad när man inte vet vad som händer och hur man ska klara sig.

På landsbygden har vi dock en räddning och fördel i nära sociala nät – grannar kommer oombedda och skottar snö både med traktor och för hand och kollar upp att man klarar sig.