Åsikter

Katastrofalt Wallström!

Observatör o Israelvän ,

USA planerar nu att flytta sin ambassad till Israels huvudstad Jerusalem. Den har varit sitt lands huvudstad ända sedan 1950 efter att FN äntligen hade sanktionerat judarna ett eget land. Detta efter många års förintelse, förnekelse och förföljelse över hela världen.

Nu ondgör sig vår utrikesminister över den tilltänkta flytten. Fattas bara efter att hon, redan i sin första deklaration efter valutgången 2014, klargjorde den nya regeringens hållning. Att ge legitimitet till en terrororganisation, nämligen Fatah, var ett snabbt beslut av en ny regering. Minns att dess s.k. ledare aktivt planerade ett av de värsta terrorbrotten i modern historia. Han såg till att det fanns medel och ekonomi för terrorgruppen att genomföra det avskyvärda som hände den israeliska truppen vid OS i Munchen 1972.

Med detta beslut ger den ”feministiska” utrikespolitiken grönt ljust att likt både Fatah och dess medlöpare totalt ignorera mänskliga rättigheter inom sina områden för grupper som i väst och Israel åtnjuter rätt till ett liv i frihet. I deras terror ingår att första morgonen efter att man upptäckt någon med fel sexuell läggning hänga upp vederbörande i närmsta lyktstolpe.

Att likt utrikesministern ta varje tillfälle att klandra ett strävsamt folk som Israel, dessutom enda demokratin i hela området, ter sig för många av oss obegripligt. Försök istället göra något för alla utsatta kvinnor som flytt för terror o krig till vårt eget land men som här blir hårt ansatta av män i många förorter i våra egna städer.