Åsikter

”In your community there are no losers!”

Åsikter Artikeln publicerades
Foto:Ölandsbladet

Ölands Idrottsgala är något fantastiskt och unikt.

I lördags var det full rulle på Strand Hotell i Borgholm.

Det burkar heta att ”alla var där”. Så är det inte. Men stora delar av Idrottsöland var på plats och har genom åren också varit det.

Det är både en gigantisk firmafest för öländska idrottare och ledare, men också en manifestation för öländsk föreningsidrott. Här samlas hela den öländska idrottsfamiljen för att ha trevligt tillsammans.

Sveriges största innebandystjärna Kim Nilsson skyndar hem från bortamatch i Skåne och VM-löparen David Nilsson hastar hem med ett silver från nordiska mästerskapen i Danmark. Detta för att under en kväll stråla samman med övriga öländska idrottare på Strand Hotell i Borgholm.

Stjärnorna har sin plats, men också eldsjälarna, som Färjestaden Motions cykelentusiast, Tomas Larsson, vilken fick en av kvällens mest uppskattade applåder när han fick ta emot hederspris på scenen för sina många år i idrottens och folkhälsans tjänst. ”Vår egen monark”, som programledaren Björn Mortensen presenterade cykelveteranen.

Det är nog nästan så att vi ölänningar ser Idrottsgalan som något självklart. Det är det definitivt inte. Det har gjorts flera försök runt om i landet att kopiera den öländska succégalan, men få har lyckats. Ibland behövs det nog en person utifrån för att se storheten i det vi har mitt framför oss.

I går morse fick tidningen ett mejl från Dan Reed, artisten som uppträdde på galan, med över två miljoner sålda skivor och som turnerat med Rolling Stones och David Bowie.

”Congratulations to all the winners, but it's clear in your community there are no losers”, skrev han. Översatt så gratulerar han galans vinnare, men att det i vårt område inte finns några förlorare.

”It was quite inspiring to see how this island community supports each other's athletic endeavors and meeting so many kind and talented souls”, avslutade han sitt mejl.

Ni förstår säkert vad han säger, men det tål att upprepas:

”Det var inspirerande att se hur den här ön supportrar varandras idrottsliga bemödanden och att få möta så många vänliga och talangfulla själar.”

Ett stort tack och ett riktigt ”sträck på er” till alla er som på något sätt arbetat med och stöttat Ölands Idrottsgala 2017!