Åsikter

Därför är Carlsson helt rätt för jobbet!

Åsikter Artikeln publicerades
Foto:Arkiv

Ska Stefan Carlsson fortsätta och dras i tjära och fjädrar? Eller kan vi inte bara säga att han är den mest lämpade för ett omöjligt uppdrag?

Det säger en del om hur Stefan Carlsson är. Klart han visste vilken smuts han återigen skulle dras i när han accepterade uppdraget från de båda Ölandskommunerna att utreda frågan kring en eventuell öländsk kommunsammanslagning. Ändå ställer han upp när ölänningarna ber om hjälp.

Det är framför allt tre motståndarläger som smäller på den före detta landshövdingen.

Första gruppen är de som tycker att Carlsson aldrig mer borde ha ett jobb, efter att ha ringt till en sexlinje och druckit representationssprit. Både spriten och sexsamtalen var kopplad till sjukdomen alkoholism och spritpengarna har Carlsson betalt tillbaka. När det gäller snuskbiten så är det främst kvinnor som kritiserar honom. Möjligtvis för att det är få män som kan kasta första stenen när det gäller att konsumera kvinnor som objekt i någon form. Har det med ett utredningsarbete kring en eventuell kommunsammanslagning? Nej, inte ett smack, förstås.

Andra gruppen är de som egentligen är emot allting, all förändring är av ondo, alla som ställs i skottgluggen ska beskjutas. Har med de senaste årens tekniska utveckling fått en helt nya spelplan att agera på med diverse kommentarspår i sociala medier.

Tredje gruppen är de som faktiskt kommer med relevant kritik mot utnämningen med påpekanden om att Stefan Carlsson ju faktiskt tidigare gett kraftigt uttryck för en kommunsammanslagning, för en öländsk kommun. Men Carlsson ska inte säga ja eller nej, det ska väljarna göra i samband med nästa EU-val. Carlssons uppgift är att utifrån frågeställningar från de båda Ölandskommunerna ta fram för- och nackdelar med tre spår. 1. Göra Öland till en kommun. 2. Öka samarbetsformerna. 3. Inte göra ett skit mot i dag.

Att Stefan Carlsson fick ett rött kort från landshövdingsresidensen var helt i sin ordning, men livstids avstängning? Nej, absolut inte. Det finns ärligt talat inte någon som har bättre erfarenheter och egenskaper än Stefan Carlsson att axla ett så tufft uppdrag som att utreda vilka fördelar och nackdelar vi får med en öländsk kommun. Över allting hänger också Kalmarspöket som vill ta över hela Kalmarsundsregionen.

Carlsson kan offentliga organisationer, han vet hur regionskartorna ser ut och han kan Öland och ölänningarna!