Åsikter

Branden i Sandvik – att stå vid randen av en katastrof

Familjen Engren ,
Foto:Alexander Jensen

Vår fina ICA-butik i Sandvik har brunnit ned till grunden!

Byns hjärta och naturliga träffpunkt ligger som en ruin av förbrända stålskelett och påminner oss om hur allt kan förändras från vardagens normalitet till katastrof på några sekunder. Yvonnes livsverk och en arbetsplats för många människor är ödelagd. En stor kundkrets står utan sin affär. Många bybor står tysta och betraktar med sorg och bedrövelse det som en gång varit Trossen – vår säkra förtöjning i Sandvik. Nu kan vi bara hoppas att allt blir som förr igen och att Yvonne har styrkan och modet att börja om på nytt. Vi är många, många, många som står bakom henne!

För mig och min familj, som bor i det blå huset bredvid affären, och som var en hårsmån från att bli drabbade av katastrofen är tacksamheten och lättnaden obeskrivlig!

"Tänk på vad ni vill rädda från huset," sa en av poliserna när elden vände sig mot vårt hus. I ett sådant ögonblick stannar allt, man förmår inte tänka tanken att allt det som är vårt hem, vårt sommarparadis sedan nästan 30 år, vår fasta punkt i livet kan försvinna på några ögonblick! Ett hus omsluter med sina väggar och tak ett hem av minnen, kära möbler, ärvda saker, fotoalbum, böcker, tavlor, brev... Allt man samlat under livet som ger identitet och trygghet. Jag och min familj är så oerhört tacksamma mot de brandmän som gjorde allt vad de kunde för att rädda vårt blåa hus. Vi kan fortsätta leva vårt underbara Ölandsliv med barn, barnbarn och vänner som vi alltid gjort sedan 1988!

Tack och lov till alla som hjälpte till! Hopp och tro till Yvonne och hennes personal.