Åsikter

Bra jobbat Mörbylånga kommun!

Gunnar Walfridsson ,

En något ovanlig rubrik när det gäller Mörbylånga kommun kanske många tycker, och speciellt då i kultursammanhang!

Men denna gång anser jag att det finns ett visst berättigande. Jag tror många med mig som nyligen besökte den fantastiska fotoutställningen i ”Kamerala villan” även uppmärksammade den lyckade invändiga upprustningen av huset. Här har Mörbylånga nu fått lokaler som med fördel kan användas inte bara till konstutställningar, utan även till andra evenemang – minikonserter, trubaduraftnar, poesiaftnar, föreläsningar med mera. Detta är absolut värt en positiv rubrik!

Nu är det bara att hoppas av våra politiker inser värdet av denna satsning, (där ju faktiskt något denna gång hänt i Mörbylånga!), och inte genom ointresse torpederar hela projektet! Se i stället snarast till att hela huset blir disponibelt för kulturändamål, att fasaden renoveras, att området runt huset snyggas upp samt att markerade parkeringsplatser iordningställes. Medel till detta kan säkert tillfälligt lånas från något av alla Färjestadens vilande projekt.

Se också till att våra kulturarbetare uppmuntras och ges möjlighet att utveckla denna lovande början, och slutligen låt det själsdödande namnet ”Kamerala villan” för alltid försvinna, och låt i stället ”Kulturhuset i Mörbylånga” bli ett känt begrepp över hela Öland!!