Åsikter

Apropå Böda skog och strand

Åsikter ,

Jag var nyfiken vad som skrevs för några veckor sedan om Byrums skog o i Ölandsbladet. Så jag åkte upp för att se med egna ögon vad som skedde.

En skön promenad vid vattenbrynet skulle jag göra, samlar några stenar, lite drivved. Men jag trodde inte mina ögon, där fanns inte min strand – stora sandhögar, en jättestor sandlåda hela bukten, inga sandvallar, inga buskar och träd, där man på sommaren kan skydda sig från den brännande solen. Och all dem fridlysta växter var borta, som jag var så rädd om. Varför denna vansinniga förstörelse? Där finns stora djupa sår i marken, oförlåtligt allt detta i en Ekopark!

Jag mådde inte bra, måste bort. Hur kunde Sveaskog göra detta? Och varför tillåter Länsstyrelsen detta ske? Varför inte upp hela lilla trädbeståndet den är ändå förstörd.

Hur har ni tänkt: en stor Playa för alla sommargäster som kommer för 14 dagar, 3 veckor? Och alla naturvänner? Har ni glömt bort dem, som vill upptäcka vår oförstörda natur på Öland?

Jag undrar bara hur, eller skulle det blir en bättre havsutsikt för sommarstugsgäster? Låt den lilla naturen vara, myndigheter förstör tillräckligt nog på vår moder jord.

Naturvän